fbpx

Kom tot rust dankzij een yoga vakantie

Heb je net een relatiebreuk achter de rug, of wil je gewoon even helemaal tot rust komen?

Een goede manier hiervoor is kiezen voor een yoga vakantie.

Maar hoe begin je hieraan? In dit artikel kom je erachter hoe je de beste yoga vakantie vindt.

Heb jij een yoga vakantie nodig?

Yoga vakantie

Wanneer je een nieuwe start wilt maken en even weg wilt van hier, dan is een reisje altijd leuk meegenomen. Zo kan je even alles achterlaten, zowel fysiek als mentaal. Wanneer je daarentegen nog eens gek bent van yoga, dan is een yoga vakantie zeker een heerlijk idee.

Een yoga vakantie zorgt er immers voor dat je nieuwe energie kan opdoen, zowel fysiek als mentaal, waardoor je de wereld thuis weer beter zal aankunnen.

Wat kun je van een yoga vakantie verwachten?

Kiezen voor een yoga vakantie is kiezen om uitgerust en met nieuwe energie de zaken weer aan te kunnen. Een yoga vakantie vind meestal plaats op een zonnige bestemming, maar dit is niet noodzakelijk.

Maar wat kun je nu eigenlijk van een yoga vakantie verwachten.. Op een yoga vakantie kan je terecht voor yoga lessen en workshops. Vaak wordt er de eerste dag een coach aangesteld, die samen met jou zal bekijken wat je huidige niveau is en wat je wilt bereiken en op basis daarvan wordt er dan een persoonlijk programma aangeboden.

Op je reis worden er dagelijks verschillende activiteiten aangeboden, waaronder yoga lessen. Aan deze lessen kan je dan gratis kan deelnemen. Ook kan je meer te weten komen over yoga door lezingen hierover te bezoeken. Kies je voor yoga lessen op een zonnig eiland, dan kunnen deze lessen bijvoorbeeld ook op het strand worden gegeven. Dat noemen wij nog eens lekker ontspannen!

Hoe kies je een goede bestemming?

Zoals eerder al vermeld, zijn er verschillende bestemming waarvoor je zou kunnen kiezen als een yoga vakantie, er zijn verschillende aanbieders hiervan. Lekker genieten op een zonnige locatie is wat ons betreft een heerlijke keuze. Niet alleen yoga maar ook de zon zal je goed doen, vitamine D is immers zeer belangrijk voor het lichaam. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om richting het koudere noorden te reizen, een unieke locatie en mooie uitzichten brengen de geest tot rust.

Ook de activiteiten die georganiseerd worden kunnen wel eens verschillen. Daarom is het verstandig altijd goed te bekijken welke activiteiten nu er georganiseerd worden op jouw yoga vakantie.

Heerlijke activiteiten om te ontspannen

yoga vakantie tot rust komen

Zoals eerder al aangehaald, worden er verschillende activiteiten georganiseerd op een yoga vakantie. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om deel te nemen aan een kano tocht, of een uitdagende mountainbiketocht… Extra activiteiten kunnen meestal bijgeboekt worden voor een meerprijs: zorg dat je weet wat je boekt!

Daarnaast kun je meestal ook genieten van wellnessfaciliteiten waardoor je lichaam nog meer tot rust kan komen.

Onze selectie van de mooiste bestemmingen

Omdat er nu eenmaal zoveel aanbieders zijn voor yoga vakanties, hebben we zelf een selectie gemaakt van de mooiste bestemmingen, zodat je hier zelf al wat een idee over kan krijgen.

8 dagen actieve yoga vakantie op de kanarische eilanden, Spanje

yoga vakantie kanarische eilanden

Wil je graag een yoga vakantie op de Canarische eilanden?Dan is dit misschien de perfecte vakantie voor jou.

Een voorbeeld van zo’n yoga vakantie speelt zich af in Fuerteventura. Bij deze vakantie ben je verzekerd van dagelijkse yoga lessen. Maar ook zijn er voldoende andere zaken die je kan doen zoals looproutes, wandeltochten enzovoort. Bovendien kan je ook genieten van gratis gezonde snacks en flesjes water tijdens deze activiteiten.

De grootte van de groep blijft ook zeer beperkt, waardoor het nooit te ongemakkelijk wordt voor jou en zodat je toch ook andere mensen kan leren kennen, uiteraard is dit jouw vrije keuze. Wil jij lekker op jezelf blijven dan is dat geen probleem, voel je tot niks verplicht.

Met een gemiddelde score van 8 op 10 op basis van prijs-kwaliteit, accommodaties, faciliteiten, maaltijden, locatie, kwaliteit van de activiteiten en de algemene indruk weet je vooraf dus dat het een top vakantie zal worden.

Meer informatie, klik hier

Ionian inversions, Zakynthos, Griekenland

yoga vakantie griekenland

Ook in Griekenland is er ruimte om een yoga vakantie te boeken. Er zijn verschillende varianten te vinden voor yoga reizen. Zo kan je kiezen voor een 4-daagse reis, voor een 7-daagse reis… Afhankelijk van je budget, van je vrije tijd en van je wensen qua activiteiten. Heerlijk mediteren op met de fijnste meditatiekussens.

Ionian inversions yoga resort

Circle of relaxation, Norway

lyngen lodge noorwegen

Wil je graag een yoga vakantie boeken, maar dan niet op een zonnig eiland, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een yoga vakantie in Noorwegen. De natuur is er prachtig, waardoor je nog meer kan genieten van een rustgevend gevoel.

Enerzijds door de natuur, anderzijds door de rust die yoga met zich meebrengt.

Lyngenlodge

3 Day Yoga and Mindfulness Retreat in Ireland

yoga vakantie ireland

Ook Ierland heeft heel wat te bieden voor mensen die op zoek zijn naar een vakantie waarin yoga en mindfulness centraal staat. Ook hier is Ierland geen zonnig eiland, maar het biedt een prachtige natuur aan, wat het makkelijker maakt om aan yoga en mindfulness te doen. Het voordeel is dat het kan op een 3 tal dagen. Ierland is snel bereikbaar met het vliegtuig eventueel.

Daarentegen zorgt de natuur en de yoga en mindfulness op zich dat je je snel kan ontspannen en alles even leeg maken in je hoofd. Je hebt dus helemaal geen weken nodig om herboren terug te keren naar huis. Hierdoor is deze yoga vakantie een stuk goedkoper dan de andere reizen. Vanaf 350 euro kan je al terugkomen als een ander persoon.

Heerlijke yoga vakanties in Portugal

yoga vakantie portugal

Ook het mooie en gastvrije Portugal biedt verschillende yoga vakanties aan. Er zijn verschillende aanbieders en verschillende aanbiedingen te vinden. Wij kozen voor een 7 daagse Kundaline Yoga Detox week in Sagres in Portugal.

Hiervoor betaal je zo’n 820 euro. Voor deze prijs zijn alle maaltijden inbegrepen! Met een gemiddelde score van 9 uit 10 is deze yoga vakantie een absolute topbestemming!

Bekijk de fijnste yoga bestemmingen in portugal

Mediterranean Wellness Yoga Weekend in Korcula Island, Croatia

yoga vakantie kroatie

Kroatië is ook een topbestemming wanneer je kiest voor een yoga vakantie. Deze bestemming biedt reizen aan voor een (verlengd) weekend van 4 dagen vanaf 695 euro. Daarbij biedt deze reis dagelijks yogalessen aan in de ochtend, maar ook medidatie en ademhalingsoefeningen. Bovendien wordt er ook een Ayurvedische massage aangeboden in een 5-sterren spa van 90 minuten… Kortom, ook een topbestemming wanneer je je hoofd wilt vrijmaken in het buitenland met yoga.

Nog een aantal handige tips voordat je een yoga vakantie boekt

Samen genieten?
Wil je graag samen met een vriend of vriending van een yoga vakantie gnieten?
Maak dan vooraf goede afspraken en zorg dat de verwachtingen matchen! Wanneer je dit niet doet, kunnen er misschien wel eens strubbelingen ontstaan op vakantie, waardoor de effecten van de yoga vakantie niet volledig benut kunnen worden.

Yoga matje meenemen?
Je gaat dan wel op een yoga vakantie, zorg er dan voor dat je zeker weet of je een yogamatje moet meenemen of dat de accommodatie jou van een yogamatje voorziet. De ene aanbieder is de andere niet, zorg ervoor dat je je goed voorbereid zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Het niveau
Let op of de yoga vakantie rekening houdt met jou yoga niveau. Er is niets vervelenders dan het gevoel te hebben dat het te makkelijk is voor jou, of net het gevoel te hebben dat je niet mee kan met de rest!

Fijne yoga kleding
Zorg ervoor dat je fijne yoga kleding meeneemt zodat dit geen belemmering vormt tijdens de sessies.

Sta open voor een nieuwe ervaring
Is het je eerste yoga vakantie, probeer dan echt open te staan en laat het over je heenkomen. Probeer niet na te denken wat anderen eventueel van jou zullen denken. Geniet van het moment, zo kan je voledig genieten van de effecten van de yoga en mindfullness.

Ken je eigen grenzen
Wanneer je weet dat je iets nog niet kan, maar anderen kunnen dit al wel, laat je dan niet opjagen om dit ook te kunnen. Je lichaam zal zelf wel aangeven wanneer je dit aankan of wanneer nog niet. Probeer het op te bouwen. Key takeaway: Probeer niks te forceren. Je bent hier immers voor de ontspanning!

Wil je zo’n heerlijke vakantie boeken?
bekijk dan goed wat er inbegrepen is in de prijs en wat niet. Er is niets zo vervelend wanneer je iets boekt, waarna blijkt dat je de vliegtickets nog zou moeten bijboeken of dat de maaltijden niet inbegrepen zijn in de prijs.

Wanneer je goed alle voorwaarden vooraf doorneemt, dan ben je vooraf goed ingelicht en weet je wat je kunt verwachten.

Heb je zin gekregen in een yoga vakantie?

yoga vakantie uitzicht

 

We hebben je een aantal leuke yoga bestemmingen laten zien. Elke bestemming is uniek en elk programma biedt andere cursussen en dagplanningen aan. Definieer het doel van jouw yoga vakantie en maak een keuze uit een heerlijke besemming zodat je lekker tot rust kunt komen en als een uitgerust mens terug kunt komen.

We wensen je alvast een heerlijk ontspannen vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beter slapen en overdag meer energie?

  • Laat hormonen je helpen in plaats van tegenwerken
  • Herstel de natuurlijke schommeling in lichaamstemperatuur
  • zet je biologische klok weer gelijk en ervaar het verschil
  • reken af met angst spanning en frustratie

Meer weten? Klik hier

view: XS SM MD LG XL