fbpx

Beste meditatiekussen 2020: zo kom je pas echt tot rust

Voordat je met een geleide meditatie van start gaat, krijg je de instructie om zo comfortabel mogelijk te gaan zitten en een houding aan te nemen die voor jou prettig voelt.

Voor een zo optimaal mogelijk zitcomfort, zijn er verschillende soorten meditatiekussens ontwikkelt die je speciaal voor dit doel kunt gebruiken.

In dit artikel ontdek je waar je op moet letten als je een meditatiekussen wilt aanschaffen.

Beste meditatiekussens

Naar aanleiding van een heleboel positieve recensies hebben wij een top 3 van meditatiekussens samengesteld die jou gegarandeerd voldoende comfort en plezier opleveren tijdens het mediteren of de yogales.

1. Love Generation Love Meditatiekussen

Love generation meditatiekussen

Dit ronde meditatiekussen heeft een hoes gemaakt van stevig katoen en een vulling van boekweit doppen.

Je kunt hier urenlang op blijven zitten om te mediteren, zonder last te krijgen van rug of voeten.

Het product is van een goede kwaliteit en past zich goed aan, aan jouw lichaamshouding. De hoes is gemakkelijk schoon te houden door de rits rondom de onderkant waarmee de buitenhoes er direct afgehaald kan worden.

Het design is niet alleen mooi, maar ook praktisch, doordat het kussen zo gemakkelijk is bij te vullen.

Bekijk prijs

Waarom heb je een meditatiekussen nodig?

Meditatiekussen

Een meditatiekussen is comfortabel voor je lijf omdat deze kussens zich qua vorm aanpassen aan jouw lichaamshouding.

Het ronde kussen zorgt ervoor dat je meer beenruimte hebt en daardoor gemakkelijker bepaalde posities kan aannemen (zoals de kleermakerszit). Ook blijf je beter rechtop zitten.

Een kussen in de vorm van een halve maan geeft iets meer steun aan de dijen en zorgt er ook voor dat je gedurende lange tijd rechtop kunt blijven zitten.

Door plaats te nemen op een meditatiekussen voel je meteen waar er spanning in je lijf zit en hoe je ademhaalt, waardoor je je op dat moment helemaal op jezelf kunt concentreren.

Je maakt direct contact met de grond, zodat je makkelijker kunt aarden.

Een meditatiekussen kan daarom een goede aanvulling zijn op een yogamat. Daarnaast zijn de meeste meditatiekussens zeer stevig en zullen zij een hele lange tijd meegaan.

Soorten vullingen in meditatiekussens

Medtiatiekussen vulling

Veel meditatiekussens worden gevuld met boekweit doppen.

Boekweit zorgt voor een goede, stevige ondersteuning van je lichaam. Boekweit doppen geleiden namelijk jouw warmte en behouden hun veerkracht, zodat je meditatiekussen niet heel snel plat zal worden.

Er worden ook meditatiekussens aangeboden die binnenin zijn gevuld met biologische speltvulling. Dit soort vulling zorgt er ook voor dat jouw lichaamshouding wordt ondersteund en dat je voldoende houvast en grip hebt.

Een kussen van vulkatoen is daarentegen zacht en comfortabel, maar vulkatoen zal snel inzakken, zodat je regelmatig je meditatiekussen op zal moeten schudden of bij zal moeten vullen.

Dit laatste geldt ook voor kussens met een vulling van kapok, ofwel de vezels van een tropische boomsoort die snel kunnen inzakken in het kussen.

Meditatiekussens met boekweit doppen als vulling bieden dus de beste ondersteuning voor jouw lichaam.

De buitenhoes

Verschillende soorten hoezen

Wat betreft het uiterlijk van de hoezen valt er van alles te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een trendy hoes met geborduurd motief of kies een hoes in jouw lievelingskleur, zodat je deze ook kunt gebruiken als zitkussen in de woonkamer.

Een ideale hoes heeft een rits rondom de onderkant van het kussen. Op die manier kan je gemakkelijk de buitenhoes wassen en kan de vulling in de binnenhoes gemakkelijk leeggehaald of bijgevuld worden.

Een brede draagband aan de buitenhoes is ook erg fijn om je meditatiekussen snel mee te kunnen nemen naar je yogales.

We raden aan om te gaan voor buitenhoezen van stevig katoen.

Wat is de juiste hoogte van een meditatiekussen?

Juiste hoogte mediatiekussen

De standaard hoogte van meditatiekussens is 13 cm. Over het algemeen kan iedereen op deze hoogte een prima kleermakerszit aannemen.

Er zijn natuurlijk wel meditatiekussens in verschillende maten te koop: naast die van 13 cm. hoog, zijn er ook kussens van 5 tot 20 cm. hoog.

Je bepaalt jouw ideale hoogtemaat aan de hand van jouw lenigheid. Hoe leniger je bent, hoe lager je kan gaan zitten.

Ook je lengte en je lichaamsbouw zijn van belang. Wanneer je in een winkel bent, is het altijd verstandig om even op verschillende meditatiekussens te gaan zitten om jouw ideale hoogte te kunnen bepalen.

Als je twijfelt, is het natuurlijk altijd mogelijk om extra vulling in je kussen te doen of juist een deel van de vulling eruit te halen, totdat jij het gevoel hebt dat je lekker zit.

Geschikte meditatiekussens voor elk lichaam

Het juiste meditatiekussen kan je vinden door te kijken naar jouw lichaamslengte en je lenigheid. Als je vrij lang bent, is het slim om voor een hoger meditatiekussen te kiezen zodat je genoeg beenruimte hebt.

Een rond meditatiekussen kan je op zijn zij zetten, waarna je erop gaat zitten. Zo zal je met lange benen minder last krijgen van je knieën of enkels.

Een meditatiekussen in de vorm van een halve maan is juist geschikt voor lenige mensen, omdat deze kussens vaak wat lager zijn.

Het is echter wel zo dat het halve maan kussen een betere ondersteuning biedt aan de dijbenen en ervoor zorgt dat je je bekken beter kunt kantelen.

Conclusie

Meditatiekussens zijn er in verschillende soorten en maten en ontworpen voor jouw comfort wanneer je mediteert. Ze zorgen ervoor dat je voor een langere periode met een rechte rug blijft zitten.

Je kunt het beste voor Boekweit doppen kiezen omdat deze zich het beste aan jouw lichaamshouding aanpassen. Daarnaast isoleren de doppen goed en behouden ze hun veerkracht, zodat een meditatiekussen er niet snel plat zal uitzien.

De beste hoezen zijn die met een rits rondom de onderkant, zodat de buitenhoes gemakkelijk te wassen is en nieuwe vulling makkelijk bij te vullen is.

De ideale hoogte van een meditatiekussen bepaal je aan de hand van je lengte, je lichaamsbouw en je lenigheid.

Hoe leniger je bent, hoe lager het kussen mag zijn en hoe langer je bent, hoe hoger het meditatiekussen moet zijn.

De hoogte van een kussen kan je altijd aanpassen door het toevoegen of verwijderen van een deel van de vulling.

Meditatiekussens zorgen dus voor extra ondersteuning en comfort tijdens je yogales of meditatieronde, die beiden een gezonde levensstijl mogelijk maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beter slapen en overdag meer energie?

  • Laat hormonen je helpen in plaats van tegenwerken
  • Herstel de natuurlijke schommeling in lichaamstemperatuur
  • zet je biologische klok weer gelijk en ervaar het verschil
  • reken af met angst spanning en frustratie

Meer weten? Klik hier

view: XS SM MD LG XL